Proteza dentara Valplast

Proteza dentara Valplast

Nu de mult timp, un nou tip de proteza a fost introdus in domeniul stomatologic. Proteza patiala flexibila Valplast este ideala pentru pacientii care au pierdut cativa dinti si necesita o proteza partiala.

Proteza partiala conventionala consta intr-o placa acrilica ce se fixeaza pe palatul dur si care are montat un numar de dinti falsi, iar cu ajutorul clipurilor metalice se potriveste perfect cu maxilarul. Exista doua tipuri de proteze dentare: fixe si mobile (detasabile).
Proteza dentara Valplast este diferita de o proteza patiala flexibila, fiind realizata dintr-un material plastic flexibil care se potriveste perfect pe maxilar, devenind practic invizibila. In plus, aceasta proteza nu are nevoie de clipsuri metalice.

Acest tip de proteza este foarte usoara, durabila si este disponibila in patru colori care se potrivesc cu tesutul gingival. Proteza Valplast este hipoalegenica si se adapteaza foarte bine cu maxilarul si cu miscarile gurii. De aceea, pacientii nu trebuie sa-si faca griji ca aluneca, se misca ori irita gura.

In cazul in care considerati ca puntea dentara sau implantul dentar ar fi o buna optiune in privinta raportului calitate – pret, s-ar putea sa va inselati. Proteza dentara Valplast ajunge la mai putin de jumatate din pretul unei punti dentare ori al unui implant dentar. In unele cazuri, proteza Valplast poate fi mai scumpa decat proteza dentara completa (cu clipsuri metalice), dar se poate executa imediat.
Avantaje
-Rezistente la rupere deoarece sunt elastice și flexibile,
-mai comfortabile față de alte tipuri de proteze,
-Mult mai subțiri, dect cele tradiționale,
-Nu provoaca alergii,
-Nu au croșete metalice,
-Executarea lor în laborator durează doar 7 zile

Comments are closed.