Ortodontie

Ortodontia este specialitatea care se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor, a rapoartelor dintre acestia, dar si a rapoartelor dintre oasele maxilare. Cuvantul ortodontie isi are originea in greaca veche si se formeaza din ortho=drept si odons=dinte.


Zambetul este partea cea mai expresiva a fetei. Uitati-va in oglinda.Va place zambetul dumneavoastra, sau credeti ca poate fi imbunatatit? Ganditi-va cum reactionati in fata unei persoane care are un zambet placut. Considerati ca este mai atractiva?

Tratamentul ortodontic face ca zambetul dumneavostra sa arate fabulos, iar acesta va dura toata viata. De asemenea, tratamentul ortodontic va face ca intreaga fata sa arate mai frumos, prin corectarea rapoartelor dintre cele doua maxilare si prin schimbarea formei acestora. Daca vrei sa iti corectezi dintii, atunci trebuie sa urmezi un tratament ortodontic. Astfel de tratamente implica aplicarea unei presiuni usoare asupra dintilor in crestere sau care deja au crescut, prin fixarea unui aparat dentar.



Varsta cea mai potrivita pentru a merge la ortodont este 8-9 ani. La aceasta varsta, oasele maxilare cresc mai repede si sunt mai elastice, de aceea , indreptarea lor si a pozitiei dintilor, se realizeaza mai usor. Dar puteti beneficia de tratament ortodontic la orice varsta. Trebuie sa retineti insa ca la varsta adulta tratamentul dureaza mai mult, datorita faptului ca oasele maxilare nu mai au elasticitatea din copilarie.

Exista doua tipuri de aparate dentare : fixe si mobile.
Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, incepand cu varsta de 8 ani. Ele au dezavantajul ca succesul tratamentului depinde de vointa copilului de a purta aparatele.
Incepand cu 12 ani, se folosesc aparatele fixe.

 

Adulti, adolescenti sau chiar copii pot beneficia acum de un tratament ortodontic cu aparate fixe aplicate pe fata interna a dintilor, total „invizibile”. Un ochi neavizat nu le poate depista, astfel ca puteti zambi cu incredere, stiind ca secretul este bine pastrat!

Este foarte important sa se corecteze pozitia dintilor nu numai din motive estetice, ci si functionale. Dintii inghesuiti nu pot fi igienizati corect si in timp se cariaza sau apar probleme parodontale. Rapoartele incorecte intre cele doua arcade provoaca tulburari, care se manifesta prin oboseala musculara si dureri la mestecat. Toate aceste probleme pot fi insa prevenite prin intermediul unui tratament ortodontic.