Implantologie

Dintii dumneavoastra au fost creati sa dureze o viata dar cateodata acest lucru nu se intampla din diferite cauze. Inlocuirea dintilor lipsa este foarte importanta pentru sanatatea dumneavoastra generala dar si pentru sanatatea celorlalti dinti ramasi. Prin lipsa dintilor, nu pierdeti doar abilitatea de a mesteca, dar neinlocuind dintele lipsa se poate ajunge la pierderea altora. Bineinteles ca pe langa toate acestea exista binecunoscuta problema a aspectului deficitar al fetei si totodata pierderea increderii in sine si insusirea de a mai socializa.

Implanturile dentare ar trebui considerate intotdeauna prima optiune de a inlocui un dinte lipsa sau un dinte ce va trebui extras. Procedeul de inlocuire a unui dinte lipsa cu un implant dentar a fost folosit ca metoda de tratament mai bine de 40 de ani si este recunoscut ca cea mai ideala metoda de tratament aleasa.
Tratamentul cu implant dentar este considerat si demonstrat stiintific a fi mult mai bun decat tratamentul cu punti dentare sau alte metode de inlocuire a dintilor lipsa. Va garantam ca pacientii cu implanturi dentare pot zambi cu cea mai mare siguranta.

Ce este un implant dentar?

Implantul dentar este o radacina dentara artificiala confectionata cel mai des din titan (sau alt materiale) si tratata special pentru a se integra osul uman. Acest metal (ce seamana cu un surub) substituie o radacina dentara. Ele sunt implantate in os printr-o metoda chirurgicala simpla si nedureroasa intr-un timp foarte scurt. Intre os si implantul de titan se realizeaza o stransa legatura si in final rezulta o fundatie pentru viitorul dinte artificial. In acest implant dentar se va atasa bontul protetic aferent, care o parte din el intra subgingival iar pe restul bontului va fi cimentata coroana protetica. Implanturile dentare pot inlocui unul sau mai multi dinti lipsa astfel se obtine mentinerea structurii faciale si se previne deterioarea (resorbtia) osului, fenomen care apare atunci cand se pierde unu sau mai multi dinti.

Implanturile dentare se simt si arata asa de natural incat puteti uita ca ati pierdut un dinte. Dupa cum stiti lipsa dintilor afecteaza personalitatea omului dar afecteaza si pe plan profesional .

Poate va feriti sa zambiti din cauza lipsei dintilor, poate nu va simtiti siguri cu dantura dumneavoastra, poate aveti dificultati in masticatie, daca prezentati aceste fenomene din cauza lipsei a unui sau a mai multor dinti si ati dori sa faceti toate aceste lucruri din nou, cu siguranta exista o veste buna! Implanturile dentare – sunt dinti (artificiali) care pot arata si simti exact ca dintii proprii!!!!! Sub unele conditii adecvate si o igiena atenta implanturile pot dura o viata!!!

Ce pot implanturile dentare sa faca?
-Sa inlocuiasca 1 sau mai multi dinti.
-Sa fie un suport pentru o lucrare protetica cu scopul de a elimina o proteza totala.
-Sa fie suportul pentru protezele dentare totale, oferindu-le mult mai multa siguranta si confortabilitate.
-Avantajele unui implant dentar fata de puntile dentare sau protezele dentare.

Estetic: Implantul dentar arata si se simte la fel ca dintii dumneavoastra naturali. Dupa ce implantul dentar s-a integrat in structura osului, el previne pierderea osoasa si retractia gingivala -fenomene care apar in cazul unei punti dentare. Astfel, daca optati pentru un implant dentar pentru a inlocui unul sau mai multi dinti, nu va sti nimeni niciodata ca aveti dinti inlocuiti.

Conservativ: Implanturile nu necesita sacrificarea dintilor adiacenti asa cum o impun puntile dentare, deoarece dintii vecini nu sunt implicati in suportul implantului.

Incredere: Implanturile dentare va permite sa zambiti, sa vorbiti si sa mancati din nou, confortabil si cu multa incredere. Ele sunt sigure si va ofera posibilitatea de a va comporta normal ca si cand ati avea dintii dumneavoastra naturali si va permit sa spuneti la revedere grijilor legate de tratamente dentare incorecte cu aspect estetic deficitar.

Reabilitare: Rata succesului data de implantul dentar creste continuu. Ele sunt considerate cea mai buna optiune pentru inlocuirea dintilor pierduti deoarece puntile dentare, protezele dentare vor trebui inlocuite de mai multe ori in viata, ajungand la un pret mult mai ridicat decat pretul unui implant care dureaza o viata.

Cum este interventia?

Cand interventia de inserare a implantului este facuta corect, procedeul se face fara durere, intr-un timp foarte scurt. Acest lucru se datoreaza faptului ca osul are foarte putine terminatii nervoase si ca tot procedeul se realizeaza sub anestezie locala.

La ce sa va asteptati dupa tratament?

Dupa cum stiti dintii dvs. necesita o igiena foarte atenta si vizite regulate la medicul dentist. Implanturile dentare sunt la fel ca dintii dumneavoastra naturali si vor necesita aceeasi ingrijire. Pentru mentinere implanturilor dentare curate si fara tartru, spalati-le si curatati-le cu ata interdentara si nu uitati de vizita la medicul dentist care este obligatorie pentru a asigura durata implantului in os pentru o perioada indelungata.