Despre clinica

Timpul in care manopera medicala era iefectuata in incaperi reutilate, a trecut. O clinica medicala poate fi cu adevarat efectiva, atunci cind toata infrastructura ei este planificata incepind cu faza de proiecare. Unde fiecare incapere a fost conceputa si modelata reiesind din toate normativele tehnice, sanitare, ingineresti , pentru a asigura comfortul atit a pacientului cit si a personalului nemijlocit implicat in actul medical.

Succesul reusitei oricarei activitati porneste in mare parte de la conditiile in care ea va fi desfasurata. Noi ne-am propus realizarea proiectului incepind cu fazele premergatoare organizarii activitatii de prestare a serviciilor stomatologice si medicale si anume proiectarea si constructia unui centru care va include cea mai larga gama de activitati ce tin de stomatologie ca stiinta, arta, profesie…

Rezultatul – mai mult de o mie de metri patrati de spatii in care este loc pentru tot ceea ce intr-un mod sau altul este legat de stomatologie. Sali de studii, laboratoare pentru proiecte stiintifice, sectii de tratament, laboratoare tehnico-dentare, incaperi pentru examene paraclinice; incaperi auxiliare , toate au fost integrate armonios intr-un complex in care arta medicala devine ceva mai mult decit o simpla profesie.

Organizarea procesului se face dupa pricipiul practicii private si respectiv include toate beneficiile acestei forme prestare a serviciilor. In acelasi timp Accesibilitatea serviciilor private unor paturi sociale cit mai vaste este principala tactica dupa care este organizat procesul curativ. Profesionalizmul, este prioritatea absoluta. De rind cu medicii cu practica bogata in domeniu, realizari stiintifice si activitati didactice, sunt acceptati doar medicii tineri care pe linga calitatile profesionale de care dau dovada, trec o testare prealabila ce tin de calitatile general umane. Un medic cu adevarat bun este un psiholog puternic, un prieten, o persoana de incredere pe care pacientul il viziteaza cu placere, o persoana cu abilitati intelectuale si sociale suficiente pentru a gasi limba comuna cu toti pacientii.

Functionabilitatea procesului este asigurata prin lucru in echipa dupa principiul autoritatii celui mai experimentat … Pacientii complicati sunt consultati de profesori si doctori habilitati in domeniu. Fiecare medic executa doar acele manopere in care este cel mai bun si in care a trecut specializarea.

Competitivitatea este un alt criteriu deosebit de important . De rind cu utilizarea ultimelor realizari ale stiintei medicale cu folosirea materialelor de ultima generatie de la producatori scumpi, pentru pacientii care isi pot permite, nu uitam de cei pentru care luxul nu este o oportunitate. In aceste conditii fiecare pacient isi va putea alege acel plan de tratament pe care si-l poate permite. In toate cazurile el va fi informat obiectiv despre avantajele si dezavantajele fiecarei metode in parte.

Transparenta– In conditiile in care realitatile sociale induc o stare de fobie fata de aspiratiile pur materiale a celor mai difersi specialisti din cele mai diverse domenii, fiecare pacient isi poate monitoriza cheltuielile in care o manopera nu poate fi taxata mai scump decit pretul ei mediu real pe piata serviciilor stomatologice din RM. In perioadele promotionale preturile pot scadea pina la nivelul cheltuielior pentru materialele utlizate si in acest caz clinica isi asuma reposnabilitati de a acorda servicii doar in limita potentialului disponibil.