Gingivita

Gingivita

Daca va sangereaza gingiile in timpul periajului cel mai probabil aveti o forma de gingivita.
Gingivita cronica este cea mai frecventa afectiune a gingiei.
Netratarea gingivitei duce la distrugerea osului din jurul dintilor (parodontopatie ) si in final la pierderea acestora. Sangerarea gingiilor, aspectul violaceu al acestora, gust alterat sunt semne tipice ale bolii parodontale.

Prevenirea parodontopatiei include detartraj si periaj profesional sau air flow dar cel mai important este periajul dentar facut de dumneavoastra completat de folosirea atei interdentare sau a periutei interdentare.

Parodontopatia este cauzata de o igiena bucala necorespunzatoare. In cazul in care nu spalam dintii in mod regulat, din resturile alimentare si sarurile salivare se formeaza o placa pe suprafata dintilor. Aceasta placa este mediul ideal pentru bacterii si ciuperci. Placa ajuta la formarea tartrului si cauzeaza in continuare inflamarea gingiilor.

Chiar daca stim ca nu vom putea niciodata opri elementele agresoare (microbii si agentii chimici nocivi din tutun, alimente, bauturi) trebuie sa incercam sa le reducem printr-o igiena bucala corecta.

Tratamentul cu succes al bolii parodontale necesita un efort in echipa . Tu esti cel mai important membru al acestei echipe. Sanatatea gingivala si parodontala se bazeaza pe atentia pe care tu o acorzi dintilor tai precum si pe tratamentul pe care il primesti la acest cabinet. De asemenea, tratamentul include interventii chirurgicale de reconstructie osoasa cu scopul de a imbunatatii implantarea dintilor afectati de boala parodontala.

Comments are closed.