De 8 ori la dentist intr-o singura luna!

De 8 ori la dentist intr-o singura luna!

De mic copil sunt dentofob, am avut o ura si frica fata de mersul la dentist, cam la fel ca majoritatea.

Prima mea vizita la dentist a fost pe la 7-8 ani, cand aveam mari dureri la una dintre masele. De atunci nu am mai avut probleme, nu aveam amintiri neplacute cu privinta la prima mea vizita la dentist, dar tot aveam o frica de a merge.

Am avut acum 2-3 luni o ocazie de a merge la dentist, aveam probleme la aceeasi masea pe care am neglijat-o, dar pana n-am avut ceva sa ma starneasca sa merg neaparat, am renuntat. Astfel cu o luna mai tarziu, timp de trei zile pana am decis sa merg la dentist, am avut mari dureri si nopti lungi, grele.

Prima vizita la dentistul tinerel

Am considerat ca nu pot trece peste asta si am plecat la dentist, la urgente. Prima data m-am oprit la usa recomandata de o cunostinta care lucra acolo, dar fiind prea multa lume m-am decis sa incerc la un etaj mai sus. Acolo dentistul mi-a cerut o radiografie dentara, am mers si am facut-o dupa care am revenit pentru detalii.

Dentistul era serios, tinerel si mi-a spus ca va trebui sa-mi scoata maseaua pentru ca e smaltul prea subtire. Imediat inima a inceput sa-mi bata cu putere si eram putin speriat, am decis totusi sa ma duc la medicul de sus, care cu calm mi-a lucrat, mi-a scos nervul, am avut o durere de 2-3 secunde pe tot parcursul vizitei si a stabilit o data in care sa ne revedem. “Deci nu mai trebuie sa-mi scoata maseaua”, am respirat usurat spre sfarsit, iar durerea mi-a trecut complet.

Inca doua vizite “de lucru”

La a doua vizita eram mai increzator, din nou mici dureri de scurta durata, dar atat. S-a stabilit si o a 3-a data, speram sa fie ultima pentru ca deja mi se parea mult. A trecut o saptamana si am facut si a 3-a vizita, pentru prima data m-a anesteziat si a lucrat destul de mult timp, speram sa-mi puna plomba, dar nu s-a intamplat.

Urmatoarele vizite la dentistul in varsta

Pe parcurs am aflat ca dentistul are o problema si nu se va mai putea ocupa de mine, chiar daca nu vroiam sa mai fac multe vizite eram dezamagit pentru ca am ramas cu maseaua nefacuta. Trebuia sa caut un dentist, asa ca am gasit unul chiar la 20 de metri de locuinta mea si cu salonul in apartament. E un dentist mai in varsta, foarte prietenos de la prima vedere si care iti pune zambetul pe buze. Eu eram putin ingrijorat totusi, dar increzator ca va fi ultima vizita. La sfarsit am primit si vestea ca mai urmeaza inca o vizita, a 5-a in a 3-a saptamana.

Prima impresie, dupa plecarea de la dentist, nu a fost asa buna. Chiar am fost foarte dezamagit si ma gandeam ca am facut o greseala sa ma las pe mana lui. Am avut dureri pe parcursul lucrarii, mai multe decat inainte, iar noaptea chiar n-am putut dormi de acele dureri.

Noaptea abia asteptam sa se faca dimineata si sa plec la dentist, ca poate, poate imi va trece si durerea. Asa a si fost! Eu tot eram ingrijorat sa nu revina din nou, dar am putut dormi linistit. Dar tot nu mi s-au terminat vizitele. Intre timp i-am zis si de alte mici carii pe care as vrea sa le rezolv pentru a nu se agrava pe parcurs. Dentistul s-a uitat, mi-a spus cam care ar fi suma si ca va trebui sa puna plombe la toate.

Se da un premiu pentru atatea vizite la dentist?

La a 6-a vizita eram din nou increzator ca va fi ultima vizita, dar totodata simteam frica si dispret. M-a primit din nou, foarte prietenos, aceeasi atitudine care m-a facut sa mai uit de necazuri si mi-a pus plomba la una dintre cariile mai mici.

Au fost trei vizite una dupa alta, in trei zile si in acelasi timp sase vizite in trei saptamani. Impresionant, nu? Dar nu s-a terminat totul aici, inca nu am ajuns si la a 7-a, dar voi ajunge marti cand va trebui sa se ocupe de celelalte probleme. Eram putin ingrijorat de pretul mare pentru mine, propus de dentist pentru tot ce-mi face, chiar mai mare decat a spus prima data dar imi era rusine sa ii spun asta. Acum sunt tot increzator, stiu ca voi face opt vizite intr-o luna. Daca s-ar da si un premiu pentru asa ceva…

Acum am acelasi simtamant de incredere, cu putine retineri, dar ca totul va fi bine la urma si abia astept sa ajung la final. Grija, voi avea.

Asta e o experienta de neuitat si ma bucur ca am trait-o, dar cu siguranta n-as vrea sa o repet.

Aventura povestita de Andrei, alias Oly_s pe Twitter.

Comments are closed.