Albirea dintilor in cabinetul stomatologic

Albirea dintilor in cabinetul stomatologic

Albirea dintilor la domiciliu

Proceduri de albire dentara
Albirea dintilor la domiciliu, cu cape individuale, dureaza in timp, rezultatul fiind obtinut dupa 10-12 zile. Dar datorita faptului ca se utlizeaza concentratii mai mici ale gelului, este mai sigura, si nu creaza hipersensibilitate. De cele mai dese ori suntem intrebati de catre pacienti – Care ar putea fi urmarile negative ale procedurii de albire a dintilor. Indiferent de metoda de activare a gelului (fie cu lampa, laserul sau catalizator) principiul de functionare a lui este acelasi pentru toate cazurile – eliberarea oxigenului atomar din peroxid, cu oxidarea pigmentilor ce dau o culoare mai intunecata dintilor.
   Deci durata prin care ajungem la un rezultat, in mare parte depinde de marirea concentratiei de peroxid, in gel. O concentratie mai mare ofera un rezultat mai rapid, dar deoarece implica anumite riscuri, poate fi realizata doar sub controlul nemijlocit al medicului (adica in cabinet). La capitolul siguranta, putem doar spune, ca o concentratie mai mare, de cele mai dese ori poate duce la o hipersensibilitate dentara (dureri) datorita tratarii chimice. Pentru a evita aceasta situatie, a fost implementata metoda de albire la domiciliu prin cape individuale. Concentratia gelului incepe cu 10%, care se considera suficienta pentru a actiona pe durata a circa opt ore (durata somnului), fara efecte negative asupra smaltului.

 Pacientului I se confectioneaza doua cape individuale, care ramin cu el permanent. In continuare pacientul poate procura acea cantitate de gel de care el are nevoie. In plus peste 6-24 luni,care este durata de pastrare rezultatului, pacientul nu are decit sa procure doar geluri suplimentare.
 La fel capele pot fi utilizate pentru tratare dintilor cu geluri cu efect calmant, in cazul in care in urma albrii a surventi totusi careva doscimfort.
 Trebuie de mentionat ca albirea dintilor pentru a avea un rezultat mai eficient, se face doar pe dinti care au fost curatiti de catre medicul stomatolog prin utilizarea tehnologiei air-flow, precedata de detartraj cu ultrasunet. Multe cabinete cosmetice, care presteaza servicii de albire a dintilor, nu au dreptul de a efectua acest serviciu (acesta fiind o manopera ce poate fi aplicata doar de un medic licentiat). Doar clinicile stomatolgice sunt acelea care pot oferi un pachet complect a acestui serviciu.
   In cazul in care aveti deja medicul stomatolog al dvs la care preferati sa faceti curatirea profesionala, noi va putem confectiona doar capele individuale. Ele sunt unice pentru fiecare pacient, repetind intocmai releifeul ficarui dinte in parte.
Pretul pentru confectionarea a doua cape (pentru arcada supersioara + cea inferioara) este de 500 de lei. 
 Pacientul singur isi alege concentratia de gel (de la 10% la 25%) in dependenta de regimul sau, durata de purtare a capelor fiind invers proportionala cu concentratia. In cazul in care pacientul doreste un rezultat rapid ( in circa 1 ora) el poate opta pentru gelul de 40% , dar se va afla in cabinetul stomatologic, sub monitorizarea medicului.
 Gelul recomandat de catre noi este cel de la  firma americana “Opalescence”.


Gutierele (capele individuale) sunt realizate in laborator, dupa o amprentare prealabila a arcadelor dentare. In interiorul acestor conformatoare se aplica gelul de albit, exclusiv in zona care va veni in contact cu suprafata vestibulara (care priveste spre buze) a dintilor.

Aceste gutiere se poarta pe timpul noptii (8 ore), mai intai la o arcada timp de 4-5 zile si apoi la cealalta arcada pentru aceeasi perioada de timp. Nu se poarta concomitent din doua motive: primul ar fi dificultatea in purtare, iar al doilea motiv este pentru a se vedea diferenta dintre arcada albita si cea nealbita.
Desi aceasta metoda ramine la discretia pacientului.


Albirea realizata prin folosirea unei lampi speciale este mai rapida

Aceasta metoda consta in aplicarea unui gel special pe suprafata vestibulara a dintelui si activarea lui prin utilizarea unei lampi speciale. Aceasta lampa emite o lumina cu o anumita lungime de unda, astfel activandu-se gelul de albit. Se fac 4 sau 5 aplicari successive (fiecare etapa dureaza 15-20 min), iar intre aceste aplicari dintele este hidratat cu o substanta speciala.
Dar deoarece pretul acestei lampi este o investitie suplimentara din partea cabinetului, ea este mai scumpa….
Pentru a adresa intrebari referitor la procedura de albire va rugam sa ne contactati la numarul de telefon 079436904 sau la adresa de e-mail, de pe prima pagina.

Se ofera reducere de 10% celor care au pus “like” paginii noastre de pe Facebook